سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عوارض آبدومینوپلاستی

عوارض آبدومینوپلاستی

امروزه برای داشتن اندامی متناسب و از بین بردن چربی‌های موضعی بدن عمل جراحی زیبایی شکم یا ابدومینوپلاستی انجام می شود.

جراحی زیبایی شکم همانند بسیاری از جراحی های دیگر می تواند عوارض و خطرات جانبی زیادی به‌ دنبال داشته باشد. عمل ابدومینوپلاستی دو روش دارد:

-روش کلاسیک

-روش پیشرفته (لیپوابدومینوپلاستی)

عوارض آبدومینوپلاستی

 

این عمل جراحی برای افراد بالای هجده سال قابل اجرا بوده و خانم ها به دلیل زایمان و شل شدن شکم و یا کاهش شدید وزن و از رژیم های غذایی سنگین استفاده کرده اند و یا از عمل هایی نظیر کوچک کردن یا بای پس معده یا روده استفاده کرده اند و دچار شلی و افتادگی شکم شده اند. این افراد می توانند عمل جراحی زیبایی شکم را انجام دهند.

یکی از نکات مهم در جراحی زیبایی شکم این است که قبل از عمل، فرد باید به وزن ایده آل رسیده باشد و بعد عمل جراحی انجام دهد. به این دلیل که اگر بعد از عمل وزن زیادی کم کند به طور مجدد پوست شل و شکم افتاده خواهد شد. پس باید وزن فرد ثابت بوده و تصمیم به لاغری مجدد نداشته باشد .

 

 

عوارض و مشکلات احتمالی عمل ابدومینوپلاستی

-از آن جایی که عمل ابدومینوپلاستی یک عمل جراحی زیبایی محسوب می‌شود، قبل از اقدام به عمل بایستی عوارض احتمالی عمل، به ویژه خطرات آن، برای بیماران به طور کامل توضیح داده شود.به طور کلی عوارض ابدومینوپلاستی را در دو گروه عوارض شایع که بیشتر دیده می شوند و کم خطرترند و سریعتر بهبود می یابند و گروه عوارض نادر که کمتر دیده می شوند و در صورت بروز، علاوه بر درمان طولانی تر در بعضی موارد پرخطرتر است، طبقه بندی می کنند.

 

-بسته به مقدار جراحی درجه هایی از درد و تورم را تجربه خواهید کرد. معمولا درد مینی ابدومینوپلاستی کمتر و درد ابدومینوپلاستی با ترمیم عضله متوسط تا شدید است.احساس درد و حساسیت ممکن است چند هفته و گاهی تا چند ماه در موارد جراحی کامل بطول بیانجامد.

-خونریزی و هماتوم :اگر خون از لبه های زخم خارج شود قابل تشخیص و درمان است ولی اگر در زیر پوست تجمع یابد و دیر تشخیص داده شود، با تشکیل لخته خون یا هماتوم همراه خواهد بود. هماتوم در صورت تشخیص باید تخلیه شود که معمولاً با بازکردن 1 تا 2 سانتی متر از بخیه های پوستی به راحتی خارج خواهد شد. در صورتی که هماتوم کوچک باشد معمولا نیازی به تخلیه نخواهد بود و ظرف چند روز به صورت مایع خونابه ای از طریق درن ها خارج می شود.

-عفونت زخم : عفونت زخم عارضه چندان شایعی نیست اما در صورت ایجاد باید هرچه زودتر تحت درمان قرار گیرد در غیر این صورت به عفونت پیشرونده تمام پوست شکم ، نکروز و شوک عفونی  که می تواند منجر به مرگ شود می انجامد. این عارضه در صورت وقوع از روز سوم به بعد با قرمزی ، تورم و درد ناحیه بخیه شروع می شود.

-لخته و آمبولی :ترومبوآمبولی عبارت است از ورود لخته خون و گردش در جریان خون و بستن رگ های حیاتی مثل رگ های ریه. این لخته معمولاً از قبل در سیاهرگ های پا تشکیل شده و به هر دلیلی می تواند از دیواره های رگ کنده شده و وارد جریان خون شود.

-ترمیم ناکافی و باز شدن زخم: از موارد کمتر شایع است که بیشتر در قسمت میانی خط بخیه شکم ممکن است اتفاق بیفتد. دلایل ایجاد آن  کشیده شدن بیش از حد پوست در ناحیه میانی شکم و تنگ بستن زخم است که منجر به کشیدگی بیش از حد رگ های تغذیه کننده پوست و کاهش خون رسانی می شود. گاهی برخی از جراحان در هنگام بستن پوست شکم ، بیمار را در وضعیت خم شده قرار داده و اقدام به بریدن پوست اضافی در وضعیت خمیده می کنند. 

-نکروز پوست : عبارت است از نرسیدن خون به سطح پوست شکم به خصوص در قسمت پایینی که تحت فشار بیشتری است و در نتیجه از بین رفتن قسمتی از پوست شکم می باشد که ابتدا پوست در ناحیه مبتلا تغییر رنگ داده و به تدریج تیره و سیاه می شود.

-سروما : به تشکیل مایع زرد رنگی گفته می شود که معمولا از روز 7 عمل به بعد زیر پوست جمع می شود. علت تشکیل سروما نچسبیدن پوست شکم به عضله زیرین و ایجاد فضای خالی زیر پوست است. این مایع بقایای هماتوم ها است که به تدریج ذوب شده و با از دست دادن رنگدانه هموگلوبین ، از قرمزی به زردی می گراید.

-کاهش حس پوست شکم : فقدان حس پوستی در اغلب موارد موقتی و به دلیل تورم اعصاب حسی ناحیه تحت عمل است. در صورت همزمان شدن لیپوساکشن ، ریسک وقوع آن بیشتر می شود. در صورت ماندگاری طولانی یا حتی دائمی این کم حسی ، معمولا مشکلی ایجاد نمی شود که فرد بعد از مدتی به آن عادت خواهد کرد.

 

دکتر محمد ثابت | متخصص جراحی زیبایی